Elektricien-Geleen

Voorkom kortsluiting bij het installeren van verlichting

Als je zelf het klusje doet om de elektriciteit te regelen en dit bij het installeren van de verlichting zelf doet, voorkom je kortsluitingen. Hier zijn enkele tips, afhankelijk van de

Hanglampen op bestaande locaties waar al lampen zijn geïnstalleerd

trek je eigen draad

Gemaakt van hoogwaardige materialen

Houd de draden uit de buurt van water

Hangverlichting op bestaande locaties

Elektriciteit aanleggen In dit geval heb je al een lamp, of in ieder geval een aansluitpunt, op tafel, in de woonkamer of in de gang. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het trekken van stroomkabels of het aansluiten van schakelaars. Het eerste waar je in dit geval op moet letten is dat de lampen die je ophangt van goede kwaliteit moeten zijn en niet direct kortsluiting zullen veroorzaken door bijvoorbeeld een kapotte elektrische stroomkring. Ook mag het niet te veel stroom trekken van de elektrische groep waarop de lamp is aangesloten. Met de huidige zuinige lampen is dit echter minder waarschijnlijk.

Trek je eigen draad

Een spot monteren? Of moet je de slee naar een nieuw punt slepen? Wees dan goed voorbereid zodat de draad op de juiste plek terechtkomt en de draad vrij van water wordt gehouden. Zorg er ook voor dat de draden van goede kwaliteit zijn en één op één zijn aangesloten op bestaande bedrading en bedrading.

Water en kortsluiting

Water/vochtigheid is een van de belangrijkste oorzaken van kortsluiting. Contact met elektrisch geladen water kan ook levensbedreigend zijn. Let dus altijd op goed materiaal. Vocht Broekjes zijn binnenshuis niet gebruikelijk. Er is tegenwoordig veel elektriciteit in de tuin, dus die wordt steeds meer buiten gebruikt. Als je buiten elektriciteit (vb. verlichting) installeert, moet je speciale kabels en buitenstopcontacten gebruiken. Als u denkt dat u al kortsluiting heeft door vocht in uw tuin, kunt u altijd de hulpdiensten bellen. Bij acuut gevaar bel je best 112.